29.01.2012 – Arhiepiscopia Craiovei la momentul bilanţului: Adunarea Eparhială a aprobat activităţile din anul 2011

Evenimente

 

Membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei s-au întrunit sâmbătă, 28 ianuarie, pentru aprobarea dărilor de seamă din anul 2011 şi a propunerilor de activitate pentru anul în curs. Şedinţa a avut loc în sala de protocol a Centrului social „Mitropolit Firmilian” din Craiova, sub preşedinţia şi binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu.

 
Bilanţul activităţilor pe anul 2011 în Arhiepiscopia Craiovei a fost prezentat oficial în cadrul lucrărilor Consiliului Eparhial şi Adunării Eparhiale, întrunite sâmbătă, 28 ianuarie, la Craiova. Coordonatorii celor şase sectoare de activitate din cadrul Centrului Eparhial (administrativ, cultural, economic-financiar, de patrimoniu, social şi silvic) au prezentat dările de seamă pe anul 2011 şi propunerile de activitate pentru 2012. Referatele întocmite au fost aprobate de membri Adunării Eparhiale.+

 
              Moaştele Sfântului Calinic de la Cernica, în Mitropolia Olteniei
 
Lucrările Adunării Eparhiale, desfăşurate anul acesta  în sala de festivităţi a Centrului „Mitropolitul Firmilian” din Craiova, au fost precedate de o slujbă de Te Deum. În deschiderea şedinţei, IPS Părinte Mitropolit a făcut o scurtă prezentare a realizărilor din 2011, care au culminat cu slujba de canonizare a Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici. „Au fost evenimente remarcabile, chiar unice în felul lor, cum este cazul canonizării Sfântului Irodion de la Lainici, unde s-au strâns oameni din întreaga ţară. Cu toţii au fost încântaţi de această lucrare pentru că a reflectat, pe de o parte viaţa noastră creştină din Oltenia, şi, pe de altă parte, mobilizarea de care s-a dat dovadă în acele momente. Clădirea în care ne aflăm a fost restaurată în decursul a doi ani de zile, fiind inaugurată vara trecută. De asemenea, activităţile pastoral-misionare din eparhia noastră s-au desfăşurat şi anul acesta în bune condiţii şi cu rezultate deosebite. Toate acestea ne încurajează şi ne îndreptăţesc să credem că tocmai atunci când viaţa este mai grea realizăm lucruri sufleteşti de mare valoare”, a spus IPS Părinte.
La finalul cuvântului său, IPS Părinte Irineu a anunţat oficial că anul acesta, cu prilejul prăznuirii Sfântului Irodion de la Lainici (3 mai), Mitropolia Olteniei va primi moaştele Sfântului Ierarh Calinic, care vor fi purtate în procesiune sfântă la mai multe mănăstiri şi biserici. „Am putea spune că venirea Sfântului Calinic este şi un moment de bilanţ al nostru: ce ne-a lăsat el, ce am realizat noi şi ce vom duce mai departe. De aceea am considerat ca la sărbătoarea Sfântului Irodion de la Lainici, pe 3 mai, să fie punctul culminant al acestor evenimente, care nu se referă numai la Arhiepiscopia Craiovei, ci la întreaga Mitropolie a Olteniei”, a conchis IPS Părinte Mitropolit.
Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Craiovei este organul deliberativ ce are în componenţă 30 de membri : 10 clerici şi 20 laici, de pe raza celor 10 circumscripţii teritoriale din judeţele Gorj şi Dolj