31.01.2012 – Proiect în sprijinul persoanelor fără loc de muncă

Relatari

Asociaţia „Vasiliada” a Mitropoliei Olteniei a organizat luni, 30 ianuarie, la Centrul social „Mitropolit Firmilian” din Craiova, o sesiune de informare cu privire la rezultatele proiectului, “Servicii Integrate pentru Ocupare”, după  primul an de implementare. Proiectul oferă  persoanelor fără un loc de muncă servicii specializate pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii. La eveniment au participat specialişti ai echipei de implementare, beneficiari ai proiectului, reprezentanţi ai sectorului ONG şi ai altor instituţii cu responsabilităţi în protecţia socială, precum şi reprezentanţi ai mass-media.

       După cum a informat în intervenţia sa părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, echipa de specialişti a proiectului a reuşit să ajute peste 300 de persoane inactive pe piaţa muncii (în special şomeri tineri, şomeri cu vârsta peste 45 de ani şi şomeri de lungă durată) din judeţele Dolj şi Gorj, printr-un întreg complex de servicii sociale: consiliere profesională şi psihologică, cursuri de calificare profesională, mediere pentru angajarea în piaţa muncii, consiliere pentru păstrarea locului de muncă. Oamenii au fost ajutaţi să identifice domenii de calificare solicitate pe piaţa muncii, reuşindu-se găsirea concretă a unui loc de muncă pentru o parte din ei.    

       Proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare” este implementat de Asociaţia „Vasiliada” în parteneriat cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Secţia Asistenţă Socială şi Federaţia Patronatelor din Regiunea Oltenia (F-PRO). Proiectul este co-finanţat din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 5” Promovarea măsurilor active de ocupare”, DMI 5.1 “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

 (Gheorghe Cioiu)