09.02.2012 – Adunarea generală a membrilor CAR din Mitropolia Olteniei: Moment de bilanţ al activităţilor desfăşurate în anul 2011

Relatari

 
       Membri Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clericilor şi credincioşilor laici din Mitropolia Olteniei s-au reunit astăzi, 9 februarie 2012, în cadrul Adunării generale anuale. Întrunirea, prezidată de Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, a avut loc în sala de festivităţi a Căminului militar nr. 1 din Craiova.

       În deschiderea Adunării a fost prezentat Raportul cu privire la contul de gestiune şi bilanţul gestionar pe anul 2011 şi s-a aprobat Planul financiar pentru anul în curs. Din bilanţul activităţilor derulate în 2011, prezentat de d-na Aurora Troacă, vicepreşedinte CAR Craiova, a rezultat creşterea numărului de membri cotizanţi, care a ajuns în luna decembrie a anului trecut să depăşească pragul de 1400, reprezentând personal clerical şi credincioşi laici. De asemenea, a fost remarcată creşterea profitului realizat, fapt ce a permis acordarea mai multor ajutoare şi dividente, în conformitate cu statutul juridic al organizaţiei. În afara împrumuturilor acordate, 113 membri au beneficiat anul trecut de ajutoare pentru boală, 34 membri, de ajutoare pentru naştere, iar 12 membri, de ajutoare pentru deces.
În cuvântul rostit la finalul întrunirii, Mitropolitul Olteniei a apreciat în mod deosebit rezultatele obţinute de CAR a Mitropoliei Olteniei în cursul anului precedent: „Mă bucură faptul că anul trecut s-a reuşit acordarea mai multor ajutoare, fie pentru pentru naşterea de prunci, fie pentru înmormântare, sau pentru cei care sunt bolnavi şi au nevoie de sprijin. Sperăm ca şi anul acesta ajutoarele să fie consistente şi fiecare membru CAR, care are nevoie de sprijin, să primească susţinerea necesară şi să simtă că face parte din marea familie a Bisericii din Oltenia”, a spus Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit.
Casa de Ajutor Reciproc din Craiova funcţionează sub patronajul Mitropoliei Olteniei şi a fost înfiinţată în anul 1949. După cum ne-a spus preşedintele acesteia, părintele Virgil Preda, în prezent ea este formată din membri cotizanţi reprezentând clerici şi credincioşi laici din Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului şi Episcopia Severinului şi Strehaiei.

(Gheorghe Cioiu)