10.02.2012 – Arhiepiscopia Craiovei a lansat Strategia privind dezvoltarea serviciilor sociale

Comunicate de presa

 
        Sectorul Social–Filantropic şi Misionar al Arhiepiscopiei Craiovei  a lansat joi, 9 februarie, Strategia privind dezvoltarea serviciilor sociale pentru perioada 2012 – 2014. Evenimentul  a avut loc în cadrul Conferinţei cu tema; “Activitatea social – filantropică a Arhiepiscopiei Craiovei – Direcţii strategice”, care s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Hotelului “Jiul” din Craiova.
         Conferinţa a reunit circa 60 de specialişti implicaţi în activităţi filantropice sau servicii sociale, preoţi şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul social din judeţele Dolj şi Gorj. Din cele prezentate a rezultat că strategia Arhiepiscopiei Craiovei în domeniul social cuprinde în esenţă 4 direcţii, având ca termen de implementare anul 2014:
 

  1. Constituirea, în cadrul Eparhiei Craiovei, a 10 entităţi cu atribuţii în domeniul social – filantropic, acreditate conform legii.
  2. Realizarea unor proceduri de comunicare folosite de toate aceste entităţi (Centrul eparhial, parohii, ONG-uri, etc.)
  3. 5% din parohiile care desfăşoară activităţi filantropice îşi vor structura activitatea din domeniul social sub formă de proiecte sociale.
  4. Personalul implicat în activităţi social – filantropice vor beneficia de sprijin (training, schimburi de experienţă etc) în vederea identificării şi accesării de resurse la nivelul comunităţilor locale.

 
Strategia privind dezvoltarea serviiciilor sociale derulată de Arhiepiscopia Craiovei în judeţele Dolj şi Gorj este parte a proiectului “Reţea teritorială de furnizori creştini de servicii sociale”, implementat de  “Organizaţia Internaţională pentru Caritate Creştin Ortodoxă” (IOCC România), în parteneriat cu Federaţia Filantropia şi Patriarhia Română. Proiectul este co-finanţat de Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
 
(Sursa : Comunicatul Sectorului Social – Filantropic şi Misionar al Arhiepiscopiei Craiovei, persoană de contact: Sorin Boboc, coordonator proiect, tel. 0725 217 867)