13.02.2012 – Arhiepiscopia Craiovei în sprijinul persoanelor fără adăpost

Relatari

 
Numărul persoanelor aduse în ultimele două săptămâni la Centrul Social de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile cel Mare” din Craiova a ajuns la 30. După cum ne-a spus părintele Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului social, este vorba de oameni ai străzii găsiţi de poliţia locală şi echipajele de salvare in subsoluri sau la colţ de stradă, mulţi dintre ei fiind ridicaţi la apelul cetăţenilor care au sunat la numărul de urgenţă pentru a-i salva. Ei au fost transportaţi la Serviciul de Urgenţă al Spitalului Judeţean unde au primit îngrijiri medicale, o parte din ei ajungând apoi la Centrul social „Sfântul Vasile”.
       Noii veniţi au primit haine şi lenjerie curate. În prezent ei se bucură, ca oricare alt beneficiar al asezământului de găzduire, hrană caldă, îngrijire, asistenţă medicală, dar şi de servicii de consiliere, acompaniere în vederea obţinerii unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, mediere în vederea găsirii unui loc de muncă.
       Centrul social „Sfântul Vasile cel Mare” din Craiova este administrat, în baza unui parteneriat, de Arhiepiscopia Craiovei prin Asociaţia Vasiliada şi Primăria municipiului Craiova. El a fost inaugurat oficial anul trecut, pe 1 februarie, când a fost săvârşită slujba de sfinţire de către Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu. În această perioadă, peste 70 de persoane au beneficiat de găzduire, servirea mesei, îngrijire, asistenţă medicală, consiliere psihologică, consiliere socială şi profesională.

 (Gheorghe Cioiu)