07.03.2012 – 5.000 de mărţişoare donate pentru o elevă bolnavă, în cadrul unei acţiuni caritabile organizate de Fundaţia „Cuvântul care zideşte”

Relatari

 
   
     Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, patronată de Mitropolia Oltenia, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” şi Şcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Romanescu”, derulează campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor”. Acţiunea, care se desfăşoară în perioada 8 februarie – 13 martie şi constă în strângerea de fonduri pentru tratamentul unei eleve de la Colegiul Naţional Carol I, diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică şi are nevoie urgentă de transplant medular allogeneic în străinătate.
       Elevii de la unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal au confecţionat mărţişoare pe care le-au donat fundaţiei, pentru a fi expuse spre vânzare în data de 13 martie, la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Fondurile obţinute vor fi folosite pentru tratamentul elevei de la Colegiul Naţional Carol I, care se află internată la o clinică din Israel. „Până la acest moment, au fost donate de către elevi 5.000 de mărţişoare, unele din acestea urmând să fie prezentate la expoziţia cu vânzare. Însă de la începutul campaniei, mărţişoarele au fost distribuite în şcoli, iar cei care au vrut să se implice în acest caz au dat pentru un mărţişor sume care au pornit de la un leu. Sumele nu sunt fixe, au diferit în funcţie de posibilităţile şi dorinţa de implicare a fiecărei persoane”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.
        În cadrul aceleiaşi campanii, elevii de la şcolile şi liceele din Craiova au donat icoane pictate chiar de ei, care vor fi expuse spre vânzare pe holul Teatrului Liric „Elena Teodorini” în data de 13 martie, începând cu ora 16.00. În aceeaşi zi se va desfăşura un spectacol de muzică şi dans susţinut de către elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I” şi Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova. Preţul biletului este de 10 lei. Cei care doresc să o sprijine pe eleva Colegiului Naţional Carol I, aflată în suferinţă, pot face donaţii şi în contul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte” RO74 RNCB 0140 0184 5689 0003.  (Gabriela Popescu)