13.03.2012 – Campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor”, la final

Evenimente
Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, patronată de Mitropolia Olteniei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Casa de Cultură “Traian Demetrescu” organizează astăzi, de la ora 16.00,  la Teatrul Liric “Elena Teodorini” din Craiova, un spectacol de muzică şi dans, cu prilejul încheierii campaniei umanitare “Dar cu drag de mărţişor”.
La eveniment vor participa elevii de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I” şi Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova. Invitat special este Cristian Sanda, participant la „Vocea României”, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Carol I”. Cu acest prilej, va fi vernisată şi o expoziţie de icoane, vase de lut pictate şi mărţişoare realizate de către elevii din unităţile de învăţământ din Craiova. Pe lângă vasele de lut pictate de elevi, tot mâine vor fi expuse şi broşe lucrate în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii de către persoanele private de libertate de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Craiova. Obiectele vor fi expuse spre vânzare, iar fondurile obţinute vor fi folosite pentru tratamentul Oanei Neacşu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Carol I”. Eleva a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică şi are nevoie urgentă de un transplant medular allogeneic în străinătate.
Campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor” a fost demarată la data de 8 februarie. Persoanele care doresc să o ajute pe Oana Neacşu pot veni astăzi la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova, unde pot achiziţiona obiecte artizanale.
(Gabriela Popescu)