14.03.2012 – Campanie umanitară organizată la Craiova: „Dar cu drag de mărţişor”, la final

Evenimente
Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, patronată de Arhiepiscopia Craiovei, a încheiat marţi, 13 martie, campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor”. Activitatea, organizată cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a culminat printr-un spectacol caritabil, organizat la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova.
Ziua de marţi, 13 martie, a însemnat pentru Asociaţia „Cuvântul care zideşte”, a Arhiepiscopiei Craiovei, încununarea eforturilor de mai bine de o lună, în vederea strângerii de fonduri pentru tratamentul Oanei, tânără elevă la Colegiul craiovean „Carol I”, aflată în grea suferinţă. Colegi, profesori, prieteni, rude sau cunoscuţi au umplut sala Teatrului Liric din Craiova, arătându-şi solidaritatea prin diferite donaţii faţă de iniţiativa Fundaţiei.
Cântece şi poezie „cu drag de mărţişor”
Seara a fost deschisă printr-o expoziţie de icoane şi obiecte de artizanat, care au fost mai întâi sfinţite de către un sobor de preoţi, în frunte cu părintele Gheorghe Pîrva, inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj. A urmat programul de cântec şi poezie, pus în scenă de mai multe grupuri de tineri şi copii de la liceele, şcolile şi grădiniţele craiovene. Au participat: corul de copii al Grădiniţei „Sfânta Lucia”, Trupa „Freaks”, solişti şi grupuri vocale din Colegiile Naţionale „Carol I”, „Fraţii Buzeşti”, „Elena Cuza” şi „Henri Coandă”. Invitatul special al serii a fost Cristian Sandală, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova şi finalist în concursul „Vocea României. De asemenea a fost organizată şi o expoziţie de obiecte artizanale, confecţionate de elevii craioveni de la Şcoala de Arte şi Meserii şi de tinerii deţinuţi de la PMT Craiova.
Cu privire la scopul acestei activităţi, Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte” a spus: „Am muncit din greu pentru această seară şi dorim ca darul nostru de mărţişor să-i fie de folos Oanei şi să-i aline suferinţa. Suntem bucuroşi că ne-am făcut auziţi şi mesajul nostru a avut ecou în sufletele celor care au reuşit să vină. Banii strânşi din această campanie vor fi direcţionaţi către tratamentul Oanei”.
„Suntem alături de colega noastră şi ne rugăm ca Dumnezeu să-i dea multă sănătate şi să-i aline suferinţa prin care trece. Ne-am strâns cu toţii aici, am cântat, am spus poezii pentru ca vocea noastră să se facă auzită mai departe de cei care au posibilitatea să dăruiască cu drag, din inimă, pentru tânăra noastră colegă” – Ioana Popa, elevă în clasa a XI-a , Colegiul „Elena Cuza” din Craiova.
Campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor” a fost organizată Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, în parteneriat cu ISJ Dolj şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.
(Diac. Ioniţă Apostolache)