14.03.2012 – Sesiune despre dezvoltarea personalităţii, la Centrul “Sfânta Ecaterina”

Evenimente
Persoanele cu dizabilităţi din cadrul Centrului de Informare şi Consiliere pentru persoane cu dizabilităţi “Sfânta Ecaterina” din Craiova, al Asociaţiei Vasiliada, patronată de Mitropolia Olteniei, au participat marţi, 13 martie,  la o sesiune despre dezvoltarea personalităţii şi abilităţilor de viaţă. Cu acest prilej au fost proiectate filme video în care un psiholog le-a vorbit despre trăsături precum voinţă, încredere în sine şi autocontrol.
“Astăzi am organizat un grup de suport pentru persoanele cu dizabilităţi, o sesiune despre dezvoltarea personalităţii, în sensul de a putea deveni oameni cu iniţiativă, care conduc, care au puterea de a merge mai departe în mod independent. Grupurile de suport presupun ca aceste persoane să se întâlnească, să vorbească despre problemele cu care se confruntă şi să încerce să găsească soluţii la problemele pe care le descoperă”, a declarat Florin Mojoiu, asistent social în cadrul Centrului “Sfânta Ecaterina”. Participanţii la întâlnire au declarat că le-au fost de folos informaţiile primite şi vor mai participa la astfel de sesiuni. “Pe mine mă ajută foarte mult. Cum s-a întâmplat astăzi, când am vizionat filmuleţe prin care am învăţat că trebuie să avem mare încredere în noi, că trebuie să ne bazăm pe propria voinţă, nu pe ceea ce pot face alţii pentru noi, ci pe ceea ce noi înşine putem realiza în viaţă”, a spus Marius Popescu, de 34 de ani, unul dintre beneficiarii Centrului “Sfânta Ecaterina”.
Centrul Sfânta Ecaterina a fost înfiinţat în anul 2008 şi are în prezent 148 de beneficiari cărora li se oferă următoarele servicii: consiliere psihologică, vocaţională şi spirituală, informare cu privire la drepturile şi obligaţiile persoanelor cu dizabilităţi, terapie ocupaţională, mediere socială, sprijin şi orientare în vederea găsirii unui loc de muncă şi informarea operatorilor economici cu privire la facilităţile oferite de legislaţie la angajarea unei persoane cu dizabilităţi.