16.03.2012 – „Prima spovedanie” la Biserica Sfântul Nicolae-Brânduşa din Craiova

Evenimente


La Biserica “Sfântul Nicolae-Brânduşa” din Craiova începe în această săptămână proiectul “Prima spovedanie” ce se adresează creştinilor care nu s-au spovedit niciodată
Proiectul “Prima spovedanie” se va derula în perioada 16 martie – 14 aprilie şi este la a doua ediţie, o prima ediţie desfăşurându-se în aceeaşi perioadă a anului trecut. “Campania se adresează tuturor celor care se hotărăsc să facă un pas important în viaţa de creştin ortodox: să se spovedească. Adică acelora care nu s-au spovedit niciodată în viaţă: care nu au duhovnic (deoarece nu s-au spovedit), sunt plecaţi din localitate sau au luat dezlegare pentru a se spovedi la altcineva; celor care au vârsta peste şapte ani”, ne-a informat părintele Gabriel Sorescu, paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae-Brânduşa” din Craiova. Părintele Sorescu a precizat că acest proiect începe vineri, 16 martie a.c., la ora 17.00, se va încheia în ajunul Sfintei Învieri, sâmbătă, 14 aprilie, şi se va derula la Biserica „Sfântul Nicolae-Brânduşa”, str. Brânduşa, nr. 12 (în spatele Muzeului Olteniei). „Partenerii noştri sunt credincioşii care sunt chemaţi să sfătuiască, să îndrume şi să aducă la biserică, pentru un dialog de suflet cu preotul duhovnic, pe copiii lor, soţul/soţia, fraţii sau părinţii lor”, a mai explicat părintele Gabriel Sorescu.
Astfel, vineri, în prima zi a proiectului, un sobor de preoţi din Craiova va săvârşi slujba Sfântul Maslu. „După Sfântul Maslu va avea loc o cateheză despre importanţa spovedaniei pentru fiecare credincios. Apoi fiecare din cei care doresc să se spovedească poate alege pentru prima sa spovedanie unul din preoţii prezenţi. Spovedaniile vor putea fi oficiate în fiecare zi din Postul Mare, conform unei programări şi planificări prealabile”, a adăugat părintele Sorescu. Cei care nu pot ajunge în această zi pot primi spovedania într-una din următoarele zile: dimineaţa, între 9,30 – 12,00 – luni, miercuri, vineri; după- amiaza, între 16,00 – 19,00 – luni, miercuri, vineri şi sâmbătă.