17.03.2012 – Seri duhovniceşti în Parohia Harşu din Craiova

Evenimente


La Biserica “Sfântul Haralambie – Harşu” din Craiova se desfăşoară în perioada 2 martie – 6 aprilie, o serie de conferinţe duhovniceşti sub genericul “Serile Harşu”. În fiecare vineri, începând cu ora 18.00, personalităţi ale vieţii religioase şi culturale sunt invitate să vorbească credincioşilor pe diverse teme adecvate perioadei pe care o parcurgem.
Conferinţele duhovniceşti au loc după săvârşirea Tainei Sfântului Maslu. Această iniţiativă a apărut din dorinţa de veni în întâmpinarea credincioşilor noştri care simt nevoia să dialogheze, să comunice, care au întrebări, care doresc să afle cât mai multe lucruri despre Biserică”, a declarat părintele Viorel Dică, consilier patrimoniu şi construcţii bisericeşti în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei şi paroh al Bisericii Harşu.
Vineri, 16 martie, invitat a fost părintele protopop Teodor Ciontu, de la Protoieria Craiova Nord. “Tema aleasă în această săptămână a fost « Biserica », din perspectiva semnificaţiei spirituale. Am observat că tot mai mulţi tineri participă la conferinţe, ceea ce este îmbucurător că îşi deschid sufletul pentru a primi învăţătura de credinţă a Bisericii”, a mai adăugat părintele Dică. Printre invitaţii la aceste seri îi amintim pe dr. Pavel Chirilă şi profesorii universitari, preot Constantin Pătuleanu şi Ionel Ungureanu de la Facultatea de Teologie din Craiova.