19.03.2012 – Masă rotundă organizată de Asociaţia Vasiliada pe tema reintegrării sociale a persoanelor eliberate din detenţie

Comunicate de presa


Asociaţia Vasiliada, patronată de Mitropolia Olteniei, organizează mâine, 20 martie, de la ora 10.30, masa rotundă cu tema „Parteneri sociali în Reţeaua de suport pentru reintegrarea socială a persoanelor eliberate din sistemul de detenţie”. Evenimentul va avea loc în sala de conferinţe a Centrului Social „Mitropolitul Firmilian”, situat în strada Mitropolit Firmilian, nr.10, din Craiova. În cadrul întâlnirii, se va semna Protocolul de cooperare al Reţelei de suport în domeniul promovării economiei sociale pentru facilitarea reintegrării sociale a persoanelor eliberate din sistemul de detenţie. Semnatarii acestui protocol sunt 10 instituţii şi organizaţii non-guvernamentale care activează în domeniul social şi care sunt interesate să colaboreze pentru sprijinirea acestei categorii sociale dezavantajate. Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Strategia de ocupare şi calificare prin învăţare şi activităţi pentru libertate” POSDRU/69/61/S/32801, proiect în care Asociaţia Vasiliada are calitatea de beneficiar.
Scopul proiectului este diminuarea inegalităţii de şanse a deţinutilor şi foştilor deţinuti, în tranziţia lor de la penitenciar la viaţa socială şi de muncă. Cooperarea şi parteneriatul reprezintă o dimensiune importantă a acestui proiect dezvoltat şi implementat într-o formulă complexă ce reuneşte opt instituţii partenere: 3 din România şi anume: Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Federaţia Filantropia şi Patriarhia Română, şi 5 din Italia – Oficiul de Executare Penală Externă din cadrul Ministerului Justiţiei, Ministerul Muncii, Sănătăţii şi Politicilor Sociale, Institutul Regional de Cercetare din Lombardia, Asociaţia Obiettivo Lavoro şi Uniunea Departamentelor pentru Politici Socio-Sanitare şi Munca”, a informat asistent social Anamaria Voilă, manager Întreprindere Socială a Asociaţiei Vasiliada.
Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 36 de luni, din octombrie 2009 până în septembrie 2012, şi este finanţat de Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).