29.03.2012 – Simpozion naţional studenţesc organizat de Facultatea de Teologie din Craiova

Evenimente

Facultatea de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii din Craiova organizează în perioada 15-17 mai, la Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj, Simpozionul naţional studenţesc cu tema: Sensul suferinţei şi al vindecării în Sfânta Scriptură şi în operele Sfinţilor Părinţi. Studenţi de la facultăţi de teologie din întreaga ţară pot anunţa participarea până pe data de 1 aprilie a.c.

Lucrările elaborate sub îndrumarea unui cadru didactic vor fi trimise organizatorilor până la data de 30 aprilie, urmând ca, până la data de 4 mai, să fie anunţate lucrările admise pentru a fi prezentate în cadrul Simpozionului”, a informat asistent univ. dr Mihai Ciurea, de la Facultatea de Teologie din Craiova. Lucrările susţinute vor fi publicate într-un volum care va apărea în cadrul unei edituri acreditate de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior. Organizatorii vor asigura participanţilor masa, cazarea şi transportul.

Tema simpozionului a fost stabilită în contextul declarării anului 2012 ca An omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.