04.04.2012 – Festivalul oratoric “Sfântul Ioan Gură de Aur” şi-a desemnat o parte din finalişti

Evenimente

 
      Marţi, 3 aprilie, începând cu ora 13.00, în sala de festivităţi a Căminului preoţesc „Renaşterea” din Craiova a avut loc faza pe judeţul Dolj a Festivalului oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur”, ediţia a opta, eveniment organizat de Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei. Cei 13 elevi înscrişi la concurs au prezentat eseuri pe tema „Sfinţi tămăduitori”, iar un juriu de specialitate a desemnat opt elevi calificaţi pentru faza interjudeţeană. Aceştia vor participa la faza finală a competiţiei, care va avea loc pe 28 aprilie, la Mănăstirea Polovragi din judeţul Gorj.

       Elevii calificaţi astăzi sunt de la Seminarul Teologic „Sf. Grigorie Teologul”, Grupul Şcolar „Horia Vintilă” din Segarcea, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Liceul Teoretic „Henri Coandă” şi Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova. „Elevii au fost foarte bine pregătiţi, tocmai de aceea a fost dificil să îi desemnăm pe cei care vor merge la faza finală. Profesorii de religie ne-au sprijinit foarte mult prin implicarea în pregătirea concurenţilor”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.
       O parte dintre elevii câştigători sunt familiarizaţi cu acest festival, având în palmares mai multe diplome. „Mă aflu la a treia participare, anul trecut am obţinut locul I la faza interjudeţeană. Astăzi am prezentat tema «Tămăduirea, dar spre vindecare»”, a spus Irina Raluca Buzatu, elevă în clasa a XI-a la Grupul Şcolar „Horia Vintilă” din Segarcea.