07.05.2012 – Au început înscrierile la Festivalul–concurs „Icoana, fereastră spre cer”

Evenimente

 
Începând de astăzi, până pe data de 28 mai, elevii din judeţele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinţi şi Vâlcea se pot înscrie la Festivalul–concurs „Icoana, fereastră spre cer”, organizat de Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Lucrările realizate vor fi prezentate pentru înscriere la sediul fundaţiei, situat în incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, strada „Mitropolit Firmilian” nr. 3.

        Festivalul se află la cea de-a VI-a ediţie, tema din acest an fiind „Sfinţi tămăduitori”. Elevii din clasele I-IV se pot înscrie la secţiunile: desen, acuarelă, icoane pe lemn şi sticlă, iar elevii din ciclul gimnazial şi liceal la secţiunile: acuarelă, icoane pe lemn şi sticlă.
       „Festivalul-concurs se desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei şi va avea loc la începutul lunii iunie. Lucrările primite în concurs vor fi evaluate de către un juriu de specialitate, care va desemna icoanele câştigătoare ţinând cont de o serie de criterii precum: încadrarea în tema concursului, originalitate, creativitate tehnică şi artistică”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”. Scopul Festivalului–concurs „Icoana, fereastră spre cer” este promovarea desenului şi a picturii cu specific religios precum şi stimularea unor schimburi de experienţă între tinerii artişti. „De asemenea, concursul urmăreşte promovarea valenţelor educative ale religiei ortodoxe şi stimularea creativităţii tinerilor cu preocupări în domeniul artei religioase”, a mai subliniat Cristina Stamatoiu.
 

(Gabriela Popescu – Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei)