09.05.2012 – Concurs naţional de miniproiecte în Arhiepiscopia Craiovei: „Împreună mădulare vii ale lui Hristos“

Evenimente

 
Arhiepiscopia Craiovei va fi reprezentată la concursul naţional de miniproiecte „Copilul învaţă iubirea lui Hristos”, derulat de Patriarhia Română, de grupul „Tinerii Maicii Domnului” al Paraclisului mitropolitan „Sfântul Gheorghe Vechi” din Craiova. Tinerii, coordonaţi de preotul Mihai Scorbură, au iniţiat miniproiectul „Împreună mădulare vii ale lui Hristos”.
Cu prilejul Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, Patriarhia Română a iniţiat mai multe activităţi menite să antreneze tinerii din parohii spre a înţelege mai bine dimensiunea curativă, sufletească şi trupească, desprinsă din sfintele slujbe ale Bisericii noastre. În Arhiepiscopia Craiovei au fost antrenate în acest demers peste 20 de parohii, implicate activ în activităţile cu tinerii şi în proiectele desfăşurate la nivelul Patriarhiei Române, cum ar fi: „Hristos împărtăşit copiilor” sau „Alege şcoala!”. Astfel, începând din data de 20 februarie 2012, au fost elaborate la nivel de parohie 15 miniproiecte concordante cu tema concursului. Activităţile au fost atent monitorizate de preotul paroh şi de responsabilul cu catehizarea parohială din protopopiat. În data de 14 aprilie 2012, cele şase protopopiate din eparhie (Craiova Nord, Craiova Sud, Târgu Jiu Sud, Târgu Jiu Nord, Băileşti şi Târgu Cărbuneşti) şi-au desemnat reprezentanţii pentru faza pe eparhie, care a avut loc în data de 7 mai la Craiova.
În urma evaluării a fost desemnat câştigător miniproiectul „Împreună mădulare vii ale lui Hristos”, iniţiat de grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului” de la Paraclisul mitropolitan „Sfântul Gheorghe Vechi” din Craiova, coordonat de preotul Mihail Scorbură.
Ajutor pentru beneficiarii Centrului „Noricel” din Craiova
Ţinta miniproiectului câştigător în Arhiepiscopia Craiovei au fost 20 de copii cu dizabilităţi, beneficiari ai Centrului de recuperare „Noricel” din cadrul Şcolii „Trişcu” din Craiova. „În urma acestui miniproiect se doreşte ca toţi cei aproximativ 40 de tineri din grupul parohial să conştientizeze că bolnavii sunt ca şi ei, mădulare vii ale lui Hristos, de care este minunat să te apropii şi apropiindu-te să-ţi cultivi în inimă această dragoste, putând fi astfel mădulare vii ale lui Hristos”, a spus părintele Mihail Scorbură, coordonatorul grupului parohial „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova.
În data de 21 mai, de praznicul Sfinţilor Împăraţi, hramul Catedralei patriarhale, părintele coordonator va merge la Bucureşti, însoţit de un membru al grupului, pentru întâlnirea cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care va oferi premii tuturor participanţilor.

(Sursa: editia de Oltenia a ziarului Lumina)