12.05.2012 – Biserica “Sfântul Ioan Valahul” din Craioviţa Nouă îşi sărbătoreşte hramul

Evenimente

 
Biserica “Sfântul Ioan Valahul” din Craiova, cartierul Craioviţa Nouă, îşi sărbătoreşte astăzi hramul. Slujba Sfintei Liturghii va fi săvârşită, începând cu ora 09.00, de către preotul paroh Ion Doran, împreună cu un sobor de preoţi invitaţi.  La evenimentul religios sunt aşteptaţi numeroşi credincioşi, fiind pregătite în acest sens 250 de pachete cu alimente.
       Sfântul Mucenic Ioan Valahul, prăznuit în fiecare an la 12 mai, s-a născut în aceasta parte a Valahiei Mici (Oltenia), în anul 1644. A fost luat în robie de turci la vârsta de numai 15 ani şi martirizat pentru credinţa ortodoxă în 1662, cînd avea doar 18 ani.
       Biserica închinată Sfântului Mucenic Ioan Valahul din Craiova a fost temeluită la data de 21 noiembrie 1999, de Mitropolitul Nestor Vornicescu al Olteniei. Lucrările au început la 1 martie 2000, ridicarea sfântului locaş fiind deja încheiată în anul următor, 2011. În prezent, lucrările de împodobire a sfântului locaş sunt realizate în proporţie de 90%, anul acesta urmând să fie finalizată şi pictura interioară.