18.05.2012 – Cucernicul preot Romică Vânătoru din Secui a plecat la Domnul

Evenimente

 
Joi, 17 mai, părintele Romică Vânătoru, slujitor în Parohia Secui din comuna doljeană Teasc, a plecat la Domnul. La vârsta de 57 de ani, răpus trupeşte de o boală nemiloasă, părintele Romică a plecat, mai devreme decât îşi doreau apropiaţii şi păstoriţii săi, spre Împărăţia cea veşnică. Va continua însă să mijlocească, de acolo, de sus, pentru preoteasa, pentru cei doi fii, studenţi eminenţi la Facultatea de Teologie din Craiova, dar şi pentru credincioşii pe care i-a păstorit cu vrednicie.
            Slujba de prohodire va fi săvârşită, după Sfânta Liturghie, la biserica parohială din Secui, sâmbătă, 19 mai.  După ceremonialul liturgic, cortegiul funerar se va îndrepta spre cimitirul localităţii gorjene Covrigi, unde va fi aşezat până la obşteasca Înviere, trupul părintelui Romică, aşa după cum i-a fost dorinţa.
            Părintele Romică Vânătoru s-a născut la 25 august 1954 în localitatea Covrigi, Gorj. După absolvirea Seminarului Teologic din Craiova a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti pe care le-a absolvit în anul 1981. A fost hirotonit preot pe seama Parohiei Secui, unde a păstorit până la plecarea la cele veşnice, în diverse perioade slujind ca preot suplinitor şi în parohiile Malu Mare, Ghindeni şi Preajba.
 
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în ceata drepţilor Săi!