18.05.2012 – Faza finală a Festivalului oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur”

Evenimente

 
Sambătă, 19 mai, la Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj va avea loc faza finală a Festivalului oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur”, ediţia a opta. Evenimentul este organizat de Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova.
       La festivalul – concurs de oratorie participa 20 de elevi, calificaţi în urma fazelor preliminarii care s-au desfăşurat în judeţele Dolj, Olt şi Gorj în luna aprilie. Finaliştii vor prezenta eseuri pe tema „Sfinţi tămăduitori”, câştigătorii urmând să fie desemnaţi de către un juriu format din doi clerici şi un mirean.
       „ Festivalul oratoric Sfântul Ioan Gură de Aur se desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu şi urmăreşte ca tinerii să îşi dezvolte abilităţile oratorice şi cunoştinţele despre credinţa creştin ortodoxă”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.