23.05.2012 – Cursuri de formare în arta ţesătoriei trdiţionale in Mitropolia Olteniei

Evenimente

 
Începând de astăzi, 23 mai, locuitori din mediul rural al judeţelor Dolj şi Olt se pot înscrie la cursurile gratuite de calificare în domeniul ţesătoriei tradiţionale, care se vor desfăşura începând din toamna acestui an la Primăria comunei Grădinari, judeţul Olt. Cursurile se desfăşoară în cadrul proiectului “RESTAURO – Specializare în arta ţesătoriei tradiţionale”, derulat de către Fundaţia “Cuvântul care zideşte”  a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Asociaţia pentru Formare Profesională a Adulţilor.

 
       “Acest proiect se desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Astfel, orice persoană din mediul rural, de pe raza teritorială a celor doua judeţe, se poate înscrie pentru aceste cursuri care se vor desfăşura în două etape a câte şase luni. Prima serie va începe în luna octombrie şi va încheia în luna martie 2012, iar a doua etapă va debuta în luna aprilie a anului viitor şi se va finaliza în luna septembrie”, a precizat Mariana Pasmangia, manager de proiect.
       Proiectul prevede participarea unui număr de 60 de şomeri de la sate pentru fiecare din cele două cursuri, la finalul cărora vor primi un certificat de calificare cu ajutorul căruia se pot angaja în acest domeniu.  “Pentru a putea urma aceste cursuri, doritorii trebuie să fie persoane inactive pe piata muncii, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sau şomeri care nu deţin competenţe în meseria tradiţională de ţesător – restaurator covoare şi care, în urma formării, vor dobândi specializare specifică prin participarea la cursuri autorizate în meseria de ţesător – restaurator covoare, beneficiind totodată si de servicii de consiliere şi asistenţă pentru începerea unei activităţi în domeniu”, a adăugat Mariana Pasmangia.

       Înscrierile la cursuri se pot face, zilnic, între orele 09.00 – 16.00, la sediul Fundaţiei “Cuvântul care zideşte”, situat în incinta Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, strada “Mitropolit Firmilian” nr. 3, sau la Primăria din comuna Grădinari, pentru judeţul Olt. Actele necesare pentru dosar sunt: copie de pe actul de identitate, o cerere-tip, o copie de pe ultimul act de studiu şi o copie de pe un act de şomaj sau o adeverinţă eliberată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, care să ateste că persoana în cauză nu are un loc de muncă.
       Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.