29.05.2012 – Conferinţă despre cauzele spirituale ale bolilor la Spitalul din Poiana Mare

Evenimente

 
Luni, 28 mai, profesorul universitar doctor Pavel Chirilă a susţinut o conferinţă la Spitalul de Psihiatrie din localitatea Poiana Mare, judeţul Dolj, având ca temă „Cauzele spirituale ale bolilor”. La eveniment au participat peste 150 de persoane, cadre medicale, preoţi, monahi, pacienţi şi alţi credincioşi.  

          
       „Conferinţa s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei şi a avut loc în contextul declarării anului 2012 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca       « An omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor». Tema aleasă a fost interesantă nu numai pentru slujitorii Bisericii, dar mai ales pentru cadrele medicale care nu au avut posibilitatea unei asemenea abordări a cauzelor bolii în instituţiile de învăţămânrt medical absolvite. Nădăjduim că această întâlnire va aduce folos tuturor şi că vom mai avea bucuria ca domnul profesor doctor Pavel Chirilă să ni se mai alăture la astfel de activităţi”, a precizat părintele Tinel Dudău, preot slujitor la paraclisul unităţii medicale din Poiana Mare.
        Profesorul universitar doctor Pavel Chirilă este specialist în Ştiinţe Medicale, medic primar de medicină internă, având supraspecializare în fitoterapie şi homeopatie. În prezent este directorul Centrului Medical Naturalia din Bucureşti. Este autor sau coautor al mai multor cărţi, printre care „Meditaţie la medicina biblică”, „Introducere în medicina pastorală” şi „Teologie socială”.