30.05.2012 – Examen de atestat pentru elevii şcolilor teologice liceale din Craiova şi Târgu Jiu

Evenimente

 
Elevii de la Seminarul Teologic “Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova şi Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu au susţinut în zilele de 28 şi 29 mai, examenul de atestare a competenţelor profesionale. Cei 87 de elevi, repartizaţi în ordine alfabetică pe parcursul celor două zile de examinare, au prezentat o lucrare la disciplina Dogmatică Ortodoxă sau la Studii Biblice (Studiul Vechiului Testament şi Studiul Noului Testament), după care au susţinut un examen oral la Muzică bisericească, Liturgică, Catehetică şi Omiletică. Absolvenţii Secţiei de Artă ai Liceului Teologic din Târgu Jiu au avut de prezentat în faţa comisiei de evaluare şi o lucrare practică, o icoană sau o sculptură în lemn. 
          “Examenul de atestare a competenţei profesionale s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. El certifică nivelul de pregătire al elevilor noştri la finalul studiilor teologice liceale. Suntem convinşi că aceşti ani de studiu vor reprezenta baza formării elevilor de astăzi, ca viitori teologi, ca viitori slujitori ai Bisericii noastre ortodoxe”, ne-a spus Angel – Cristian Stăiculescu, profesor la Seminarul Teologic din Craiova.
Promovarea examenului de competenţă profesională este o condiţie obligatorie  pentru obţinerea diplomei de absolvire şi înscrierea la facultate.