31.05.2012 – Manifestări dedicate zilei de 1 Iunie, organizate de ASCOR Târgu Jiu

Evenimente

 
Vineri, începând cu ora 19.00, la Târgu Jiu vor avea loc o serie manifestări sub genericul “1 Iunie – Ziua copilului născut şi nenăscut”, organizate de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala “Sfântul Irodion de la Lainici”, Târgu Jiu. Astfel, la ora 19.00, la Facultatea de Drept a Universităţii “Constantin Brâncuşi” este organizată conferinţa cu tema : “Viaţa e un dar”, susţinută de părintele conf. univ. dr. Picu Ocoleanu, de la Facultatea de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii din Craiova. Conferinţa va fi urmată de difuzarea filmului documentar “Strigătul mut”.  
       La ora 21.00, un sobor de preoţi va oficia Acatistul Sfântului Stelian la Biserica “Sfinţii Arhangheli” din municipiu, iar la ora 22.00, târgujienii sunt invitaţi în Piaţa Prefecturii pentru a aprinde lumânări în memoria copiilor nenăscuţi.
       “Aceste activităţi sunt organizate de studenţii creştin ortodocşi cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu. Invităm cu acest prilej pe toţi cetăţenii urbei noastre să vină pentru a aprinde o lumânare în memoria copiilor care nu au apucat să se nască şi cărora li se refuză dreptul la viaţă”, a declarat Răzvan Merei, preşedintele ASCOR Târgu Jiu.