26.06.2012 – Festivitate de premiere a concursului “Alege şcoala”, la Târgu Cărbuneşti

Fără categorie Relatari


Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, sediul Protoieriei Târgu Cărbuneşti a găzduit astăzi, începând cu ora 10.00, festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului naţional de creaţie „Alege şcoala”, faza pe protoierie.
Acţiunea face parte din proiectul „Alege şcoala”, derulat de Patriarhia Română, în colaborare cu World Vision România, în scopul prevenirii şi combaterii fenomenului de abandon şcolar. Astfel, aproape 200 de elevi au participat la un concurs de creaţie care s-a desfăşurat pe trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia. Elevii au depus la sediul Protoieriei Târgu Cărbuneşti poezii, scrisori, povestiri moralizatoare sau rugăciuni, desene, picturi sau fotografii, interviuri întocmite de aceştia şi prezentări multimedia, pe teme precum “Şcoala mea”, “Şcoala din pridvorul Bisericii”, “În Biserică”etc. Creaţiile copiilor au fost jurizate de o comisie formată din preoţi şi cadre didactice de la instituţiile din învăţământ din Târgu Cărbuneşti, primele trei locuri la fiecare secţiune fiind premiate de organizatori.

“Ne-am bucurat de participarea numeroasă a elevilor la acest concurs şi de faptul că toate lucrările au fost deosebit de valoroase, copii au fost foarte talentaţi. Le dorim succes în continuare şi avem încredere că vor înmulţi talanţii primiţi de la Dumnezeu”, a spus părintele protopop Iulian Mărgineanu, de la Protoieria Târgu Cărbuneşti.