27.06.2012 – Asociaţia „Vasiliada” în sprijinul persoanelor fără loc de muncă: Dialog în perspectiva angajării, la Craiova

Evenimente


 
 Persoanele fără loc de muncă din judeţul Dolj au avut posibilitatea de a interacţiona cu posibilii angajatori în cadrul unui workshop organizat de Asociaţia „Vasiliada”, ONG patronat de Mitropolia Olteniei. Evenimentul afost găzduit de Hotelul Lido din Craiova, marţi, 26 iunie.

 

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, angajaţii şi voluntarii Asociaţiei „Vasiliada” au organizat, alături de Federaţia Patronatelor din Oltenia, în cadrul proiectului „Servicii integrate pentru ocupare”, o întâlnire între persoanele fără locuri de muncă din judeţul Dolj şi potenţialii angajatori. În dialog au fost antrenate peste 100 de persoane fără locuri de muncă şi 36 de firme, reprezentând angajatori din mai multe domenii de activitate: bancar, asigurări sociale, confecţii sau din sistemul hotelier. Au puse în discuţie un total de aproape o sută de locuri de muncă, compatibile persoanelor cu studii superioare sau medii.

 

 

Punţi de dialog între cele două categorii prezente la masa discuţiilor”

 

Preotul Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada, a detaliat etapele dialogului şi şi-a exprimat bucuria de a fi alături de cei care au nevoie de un loc de muncă. „Evenimentul pe care l-am organizat are rolul de a crea un cadru deschis dialogului între angajatori şi oamenii care doresc să-şi găsească un loc de muncă. În prima parte a evenimentului, persoanele interesate au avut posibilitatea de a cunoaşte oferta de locuri de muncă disponibile prezentate de către angajatorii invitaţi la eveniment. În cea de-a doua parte ei au putut discuta despre posibilităţile şi variantele pe care trebuie să le parcurgă în procesul de angajare. În felul acesta s-au creat adevărate punţi de dialog între cele două categorii prezente la masa discuţiilor”, a precizat părintele Stănulică.
Evenimentul a fost primit cu bucurie de angajatorii prezenţi la masa discuţiilor. „Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei care se află în căutarea unui loc de muncă. Ne dorim să fim alături de ei şi să le oferim sprijinul nostru pentru a deveni persoane active în câmpul activităţii pe care au desfăşurat-o în trecut sau pe care au dorinţa de a o învăţa de la început. Sprijinul nostru vine în consecinţa apelului făcut de Asociaţia «Vasiliada» care a intermediat dialogul nostru” – Mihaela Filote, Asociaţia „Şanse Egale”, angajator.
„Suntem motivaţi să redevenim utili în această societate. Datorită faptului că această iniţiativă vine din partea Bisericii, este privită cu încredere şi, din punct de vedere personal, o consider a fi una de mare folos pentru noi, cei care momentan nu dispunem de un loc de muncă”, a declarat Daniela Ionescu, 40 de ani, beneficiar al Asociaţiei „Vasilida”.
Proiectul “Servicii Integrate pentru Ocupare” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.