03.07.2012 – O nouă generaţie de beneficiari la Centrul social pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu

Evenimente

 
       Centrul social de zi  pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu, al Asociaţiei Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, are din această lună o nouă generaţie de beneficiari, copii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani. Astfel, 30 de micuţi, majoritatea elevi în clasele I – a şi a II-a, au fost selectaţi de către personalul specializat al Centrului, în parteneriat cu Şcoala generală nr. 4 din municipiu.
       „Prin înscrierea la acest centru, cei mici beneficiază de numeroase activităţi de formare art-terapie, educaţie prin aventură, îndrumare şi asistare la teme, consiliere şi îndrumare psihologică. Suntem convinşi că, şi de această dată, activitatea de art-terapie va avea cel mai mare succes în rândul noii generaţii de beneficiari, deoarece aceasta foloseşte tehnici creative precum: teatrul, dansul, desenul, pictura, colajul, modelajul, toate acestea fiind benefice pentru încurajarea comunicării şi relaţionării în rândul copiilor”, a precizat Georgiana Ghiţă, directorul Centrului pentru copii „Sfântul Vasile cel Mare” din Târgu Jiu.
       Toate activităţile desfăşurate în cadrul Centrului sunt asistate de către un instructor de educaţie şi un psiholog, care îi îndruma pe cei mici în formarea şi dezvoltarea lor personală.