04.07.2012 – Parteneriat între Asociaţia Vasiliada şi Teatrul Naţional din Craiova, în beneficiul persoanelor defavorizate

Evenimente

 
Asociaţia Vasiliada a Mitropoliei Olteniei a încheiat un parteneriat cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, prin care instituţia culturală oferă gratuit, lunar, 50 de bilete la piesele Naţionalului craiovean, beneficiarilor Centrului de informare şi consiliere pentru persoane cu dizabilităţi „Sfânta Ecaterina” şi Centrului de urgenţă pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile cel Mare”.
       Preşedintele Asociaţiei Vasiliada, părintele Adrian Stănulică, a precizat că toate activităţile la care participă persoanele defavorizate au ca scop integrarea acestora în societate. „Asociaţia Vasiliada se preocupă nu doar de situaţia socială a beneficiarilor, ci şi de pregătirea acestora în vederea incluziunii sociale, ceea ce presupune o viaţă activă în cadrul societăţii. Participarea la acţiuni sau proiecte culturale dezvoltă capacitatea beneficiarilor noştri de a comunica şi socializa cu persoanele din jurul lor, dezvoltându-şi astfel propriile principii pentru o viaţă normală.”

 
       La rândul lor, persoanele cu dizabilităţi din cadrul Centrului „Sfânta Ecaterina” spun că darul conducerii Teatrului Naţional din Craiova le este de un real folos. „Îmi place foarte mult felul în care joacă actorii, eu însumi fiind dintre cei care joacă în piese de teatru – forum. Mă interesează în mod special să văd cum interpretează actorii, ca să pot îmbunătăţi felul în care joc eu.  Toate piesele la care am fost au fost frumoase, ca de exemplu «Conu Leonida faţă cu reacţiunea» şi  «Unde-i revolverul?». Conducerea Teatrului Naţional ne-a făcut o mare bucurie prin aceste invitaţii la spectacolele de teatru”, a spus Bogdan Tudor, de la Centrul „Sfânta Ecaterina”.