06.07.2012 – Încep înscrierile la Facultatea de Teologie din Craiova

Evenimente

 
Luni, 9 iulie, încep înscrierile pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universităţii din Craiova, anul universitar 2012-2013. Candidaţii care doresc să ocupe un loc la specializarea Teologie pastorală ortodoxă, din cele 80 scoase la concurs (70 la buget  şi 10 la taxă), pot depune dosarele de înscriere până la data de 23 iulie. În zilele de 25 şi 26 iulie va avea loc interviul, iar pe 27 iulie vor fi afişate rezultatele. Interviul este probă eliminatorie şi constă în verificarea aptitudinilor vocaţionale (trăsături ale personalităţii, aspecte ale vieţii moral – religioase şi capacitatea de discernământ) şi a cunoştinţelor de Catehism ortodox. Admiterea se va face în ordinea mediilor obţinute la examenul de  Bacalaureat.
       De asemenea, în cadrul sesiunii de admitere din toamnă, Facultatea de Teologie din Craiova va mai scoate la concurs 15 locuri (8 la buget şi 7 la taxă), la specializarea Artă sacră. Perioada de inscriere este 3 – 14 septembrie, interviul va avea loc pe 17 septembrie, iar rezultatele vor fi afişate pe 18 septembrie. În aceeaşi sesiune de toamnă şi la aceleaşi date va avea loc si admiterea la Master, urmând a fi scoase la concurs 20 de locuri la specializarea Misiune şi pastoraţie şi 20 de locuri la specializarea Misiunea socială a Bisericii, toate la buget. Admiterea se va face în baza interviului (probă eliminatorie) şi a mediei obţinute la examenul de Licenţă.
       Detalii suplimentare pentru cei interesaţi se pot obţine de la secretariatul facultăţii s-au accesând site-ul teologie.central.ucv.ro.