19.07.2012 – IPS Irineu va sluji de praznicul Sf. Ilie Tesviteanul în Episcopia Caransebeşului

Evenimente


Moaştele Sf. Muceniţe Tatiana vor fi aduse în Eparhia Caransebeşului de la Catedrala mitropolitană din Craiova
Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei va fi prezent, în zilele de 19 şi 20 iulie, în Episcopia Caransebeşului, unde va participa la hramul Catedralei episcopale şi al Mănăstirii „ Sfântul Ilie de la Izvor” din Bocşa.


Cu acest prilej, moaştele Sfintei Mucenice Tatiana vor fi aduse de la Catedrala mitropolitană „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Craiova pentru a fi cinstite şi închinate de către credincioşii prezenţi la slujbele religioase. Racla cu sfintele moaşte va ajunge la Mănăstirea din Bocşa joi, 19 iulie, începând cu ora 19.00,  unde vor rămâne pe tot parcursul nopţii, până în dimineaţa zilei de 20 iulie.
În ziua praznicului Sfântului Ilie Tesviteanul, vineri, 20 iulie, moaştele Sfintei Mucenice Tatiana vor fi duse în procesiune de la reşedinţa episcopală la Catedrala din Caransebeş, după care Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, împreună cu un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi vor săvârşi Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala episcopală cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.
(Gabriela Popescu – Biroul de presa al Arhiepiscopia Craiovei)