26.07.2012 – Asociaţia Vasiliada a lansat proiectul “Tineri pentru Comunitate”

Relatari


Asociaţia “Vasiliada” a Mitropoliei Olteniei a lansat joi, 26 iulie, în sala de festivităţi a Centrului social „Mitropolitul Firmilian” din Craiova, proiectul “Tineri pentru Comunitate”.
Implementat în parteneriat cu Centrul Regional de Dezvoltare Comunitară şi Mediu, proiectul “Tineri pentru Comunitate” are ca obiectiv stimularea implicării tinerilor în viaţa comunităţii şi creşterea gradului de responsabilitate socială a acestora. Proiectul va debuta cu o campanie publică de promovare a responsabilităţii sociale în rândul tinerilor şi va continua cu selectarea a 14 craioveni, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 ani, care vor fi instruiţi în domenii precum lucrul în echipă, managementul voluntarilor, management de proiect şi atragere de resurse. De asemenea, proiectul propune înfiinţarea unei organizaţii non guvernamentale în care vor activa toţi cei 14 tineri ce vor avea posibilitatea să deruleze proiecte sociale sustenabile pentru rezolvarea unor probleme concrete.


 

„Vom selecta 14 tineri implicaţi în comunitate, cu disponibilitate de a fi responsabili social, pe care, timp de o lună de zile, îi vom pregăti printr-un program de training structurat în domenii precum lucrul în echipă, comunicare, managementul voluntarilor, management de proiect şi atragere de resurse”, a precizat părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada. Cei 14 tineri vor urma module de formare care se vor desfăşura în luna septembrie. Potrivit părintelui Stănulică, persoanele interesate de acest proiect pot obţine informaţii suplimentare de pe site-ul Asociaţiei, www.asociatiavasiliada.ro, sau de pe contul de facebook, unde pot afla detalii despre modul de aplicaţie. „La finalul acestui proiect, cei 14 tineri vor avea toate abilităţile necesare, pe de o parte pentru a înţelege ce înseamnă munca socială în comunitate, dar şi pentru a putea învăţa să înfiinţeze o nouă organizaţie non guvernamentală, să identifice nevoi reale din comunitate, pe baza cărora să structureze proiecte sociale, să fie capabili să atragă resurse pentru a implementa acele proiecte şi totodată să le implementeze, ca un răspuns la multitudinea de nevoi sociale din comunitate. Este un proiect care investeşte în tineri, în educaţia şi formarea lor pentru o viaţă responsabilă”, a completat părintele Adrian Stănulică.

(Gabriela Popescu)