26.07.2012 – Examen de admitere la Facultatea de Teologie din Craiova

Relatari


Zeci de candidaţi su susţinut în zilele de 25 şi 26 iulie, proba orală pentru admiterea la Facultatea de Teologie a Universităţii din Craiova. Examenul, la care s-au înscris 90 de candidaţi, s-a desfăşurat în faţa unei comisii de specialitate. „Proba orală constă în intonarea unui cântec bisericesc şi într-o verificare a cunoştinţelor de religie, astfel încât să poată fi realizat un punct de plecare în formarea lor teologică. Facultatea de Teologie din Craiova oferă candidaţilor, pentru anul universitar 2012-2013, 80 de locuri, 70 dintre acestea fiind la buget, iar restul la forma de învăţământ cu taxă. Proba orală ne-a arătat că nivelul de pregătire teologică permite ca de acum înainte, formarea lor să-şi atingă scopul”, a precizat părintele lect.univ.dr Adrian Ivan, directorul Departamentului de Teologie din cadrul Facultăţii de Teologie, Istorie şi Ştiinţe ale Educaţiei din Craiova.

Interviul este probă eliminatorie şi constă în verificarea aptitudinilor vocaţionale (trăsături ale personalităţii, aspecte ale vieţii moral – religioase şi capacitatea de discernământ) şi a cunoştinţelor de catehism ortodox. Admiterea se va face în ordinea mediilor obţinute la examenul de  Bacalaureat, iar rezultatele vor fi afişate vineri, 27 iulie.
Candidaţii recunosc că au avut emoţii, dar s-au arătat încrezători că vor trece cu bine de această etapă. „Mai sunt student şi la Facultatea de Matematică şi Informatică din Craiova iar Teologia este a doua ramură pe care mi-am dorit să o urmez. De mic am simţit atracţie faţă de Sfintele Slujbe şi, am ales această facultate pentru a putea sluji şi eu lui Dumnezeu. Am avut câteva emoţii, ceea ce este normal. Sunt convins că aici, la facultate, voi întâlni colegi şi profesori pregătiţi care să mă motiveze, să îmi întărească dragostea faţă de Biserică”, a spus Ionuţ Mihai Coană, din Târgu Jiu.

(Gabriela Popescu)