26.07.2012 – IPS Părinte Mitropolit Irineu, la ceas aniversar

Evenimente

 

Preoţii, monahii, monahiile şi credincioşii din Oltenia vor sărbători mâine, 27 iulie, 4 ani de la instalarea Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu în scaunul de Mitropolit al Olteniei şi Arhiepiscop al Craiovei. În Cetatea Băniei, momentul va fi marcat prin oficierea Sfintei Liturghii, în sobor de preoţi şi diaconi, la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, în zi de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon. La final, IPS Părinte va rosti cuvânt de învăţătură şi-i va binecuvânta pe cei prezenţi.
IPS Părinte Irineu a fost ales în scaunul de Mitropolit al Olteniei şi Arhiepiscop al Craiovei în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 8 iulie 2008. Solemnitatea de instalare a avut lor în data de 27 iulie 2008, la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
În cei patru ani de arhipăstorire ca Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, IPS Părinte Irineu a adus un plus de vigoare în viaţa Bisericii din Oltenia. Cu ajutorul lui Dumnezeu, IPS Părinte a reuşit să înfiinţeze noi parohii, să hirotonească preoţi pentru sfintele altare, să construiască noi aşezăminte sociale pentru săraci şi bolnavi, să ridice valoarea învăţământului teologic, de nivel preuniversitar şi universitar, la cele mai înalte standarde prin publicaţii prestigioase şi activităţi de înaltă inută academică.
(Diac. Ioniţă Apostolache)