08.08.2012 – Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului” din Craiova, la ceas aniversar

Relatari

 
Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului”, al Bisericii „Sfântul Gheorghe Vechi” din Craiova, a organizat astăzi la Mănăstirea Jitianu un moment festiv, prilejuit de împlinirea a cinci ani de activitate a Grupului parohial.
       „Am dorit să marcăm acest moment aniversar în locul unde Grupul „Tinerii Maicii Domnului” lua fiinţă în urmă cu cinci ani: Sfânta Mânîstire Jitianu. Întrunirea noastră festivă am început-o cu o slujbă de mulţumire pentru darurile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra noastră. Am prezentat apoi realizările tinerilor şi importanţa implicării lor în acţiunile filantropice. În semn de preţuire, am oferit diplome de mulţumire credincioşilor care au sprijinit tinerii în activităţile lor şi de merit tinerilor pentru osteneala depusă în tot acest timp”, a menţionat părintele Mihai Scorbură, coordonatorul grupului de tineri. De asemenea, au fost difuzate mai multe filme în care au fost prezentate activităţile tinerilor şi un scurtmetraj premiat în acest an de către Patriarhia Română.

 
                                   Cuvânt de învăţătură pentru tineri
 
       La eveniment a fost prezent şi părintele ieromonah Gherontie Ciupe, vicar administrativ al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, fost ecleziarh al Catedralei mitropolitane „Sfântul Dumitru” din Craiova, care le-a vorbit tinerilor despre necesitatea şi importanţa unor astfel de întâlniri sub patronajul Bisericii. „Mă bucur tare mult pentru că vă reuniţi periodic şi formaţi un grup unit în credinţa crestin – ortodoxă, fiindcă noi, ca preoţi, adesea întâlnim tineri care au ei ceva credinţă, dar nu şi-o pot manifesta la şcoală sau în comunitate. Dacă încep să mărturisească câte ceva din credinţa lor, imediat ceilalţi îi anihilează. Dar dacă vă întâlniţi în astfel de grupuri, atunci ceea ce simţi tu simte şi celălalt şi căpătaţi curaj unul de la altul. Dacă te însoţeşti cu colegi care fac lucruri negative, vrând nevrând te atrage şi pe tine în direcţia greşită, dar dacă te întâlneşti cu oameni care merg la biserică şi care mai fac şi fapte pozitive, te influenţează în direcţia bună. Tot aşa, dacă citeşti în fiecare zi Proloagele, văzând ce au făcut sfinţii, te determină şi pe tine să faci fapte bune”, le-a spus tinerilor prezenţi, parintele ieromonah Gherontie.
     Tinerii au fost încântaţi de organizarea acestui moment aniversar şi au exprimat dorinţa de a se implica şi pe viitor în proiectele iniţiate de Grupul parohial al Bisericii „Sfântul Gheorghe Vechi”. „Suntem binecuvântaţi că facem parte din acest grup, că l-am cunoscut pe părintele şi am fost primiţi în sânul acestei mari familii a tinerilor creştin – ortodocşi. Încercăm să fim aproape de Biserică, să ne păstrăm uniţi”, a spus Ionela Terheci.
       Grupul parohial „Tinerii Maicii Domnului” desfăşoară activităţi catehetice, culturale,  recreative şi filantropice, îndeosebi în rândul copiilor. Astfel, au fost încheiate parteneriate cu mai multe grădiniţe şi centre speciale din Craiova, printre care Centrul de îngrijire şi recuperare a copilului cu handicap sever “Noricel”.
 

              (Gabriela Popescu)