01.09.2012 – Moment festiv pentru copiii de la Centrul de zi „Aripi de lumină” din Craiova

Evenimente
Un grup de 20 de copii de la Centrul social de zi pentru copii „Aripi de lumină” din Craiova, al Asociaţiei Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, au participat vineri, 31 august, la o festivitate de premiere găzduită de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova. Evenimentul a marcat încheierea programului educativ „Biblioteca din Vacanţă”, care s-a desfăşurat în perioada vacanţei de vară. Cu acest prilej, micuţii au primit daruri din partea Bibliotecii şi diplome de participare la acest proiect. De asemenea, cei 20 de copii şi-au expus la bibliotecă lucrările realizate în cadrul atelierelor de creaţie.
„Proiectul «Biblioteca din Vacanţă», la care suntem şi noi beneficiari, s-a încheiat, astfel că astăzi a avut loc un moment deosebit pentru pentru aceşti copii dragi. Timp de două luni, micuţii au participat la mai multe activităţi culturale, educative şi recreative, dintre care amintim «Trusa mea de prim ajutor», programe de educaţie rutieră, educaţie pentru sănătate, jocuri de cultură generală. Le mulţumim voluntarilor care ne-au sprijinit şi Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman”, pentru că le-a oferit posibilitatea copiilor să petreacă în mod util aceste luni de vacanţă”, a afirmat Renata Bănescu, coordonatoarea Centrului „Aripi de Lumină”.
Programul educativ „Biblioteca din Vacanţă” s-a desfăşurat în perioada iulie – august, printr-un parteneriat încheiat între Centrul social de zi pentru copii „Aripi de lumină” şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. În cadrul acestui program, copiii beneficiari ai Centrului, însoţiţi de coordonatori, au mers la bibiotecă de trei ori pe săptămână, pentru a participa la diverse activităţi educativ – recreative.

(Gabriela Popescu)