14.09.2012 – Consfăturile profesorilor de Religie din judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi: Discuţii tematice la început de an şcolar

Evenimente

 
Profesorii de Religie din Arhiepiscopia Craiovei şi Episcopia Severinului şi Strehaiei s-au întrunit în şedinţă de lucru, în cadrul conferinţelor anuale prilejuite de începerea noului an şcolar. Cu acest prilej au fost discutate mai multe probleme legate de buna organizare şi gestionare a învăţământului primar şi liceal în şcolile de pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi.

 
       Ca în fiecare an, în luna septembrie, profesorii de Religie din Mitropolia Olteniei se întrunesc pentru a discuta probleme legate de bunul mers al învăţământului primar, gimnazial şi liceal din teritoriu. Săptămâna aceasta au avut loc şedinţe de lucru pentru cadrele didactice de specialitate din judeţele Gorj, Dolj şi Mehedinţi.
      
       La Craiova, locaţia aleasă pentru găzduirea evenimentului a fost sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Carol I”. Au participat peste o sută de cadre didactice. Pe ordinea de zi au figurat următoarele probleme: diagnoza procesului de învăţământ pentru anul şcolar 2012-2013, structura noului an şcolar, programarea concursurilor şcolare, planul cadru, conţinutul programelor şcolare, subiectul şi tematica simpozionului profesorilor de religie etc. Părintele prof. Gheorghe Pârva, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj, le-a transmis celor prezenţi mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.
       În judeţul Gorj, profesorii s-au reunit la Colegiul „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, miercuri, 12 septembrie. Şedinţa a fost prezidată de Cristina Spilcă, inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj (ISJ). Din partea Arhiepiscopiei Craiovei a fost delegat să participe preotul Nicuşor Popescu, directorul Liceului Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu.

       Tot miercuri, 12 septembrie, în sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului şi Strehaiei, cadrele didactice din județul Mehedinţi, implicate în procesul de învățământ în cadrul disciplinei Religie, au participat la consfătuirea prilejuită de începerea noului an şcolar. Discuțiile pe marginea programei școlare și a altor probleme specifice au avut loc după cuvântul de deschidere al ierarhului locului, Preasfinţitul Părinte Nicodim. Întâistătătorul Eparhiei Severinului a mulțumit profesorilor prezenți pentru rezultatele deosebite obținute în anul precedent la diversele concursuri și olimpiade de profil, subliniind importanța didactică și catehetică a revistei lunare eparhiale „Didahia pentru copii și părinți”, la care au acces copiii de toate vârstele școlare, prin intermediul preoților și profesorilor de religie.
       La eveniment au mai participat reprezentanţi ai Episcopiei Severinului şi Strehaiei şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi. Prof. Dana Săftoiu, inspector de Religie în cadrul ISJ Mehedinţi, a prezentat profesorilor prezenţi concluziile reieşite în urma participării la Consfătuirea naţională a inspectorilor de religie de la Sarmizegetusa, din 3 – 5 septembrie.

 (Diac. Ioniţă Apostolache,

Cătălin Cernătescu)