19.09.2012 – Festival – concurs de poezie religioasă în Mitropolia Olteniei

Evenimente

 
Începând de astăzi şi până pe 3 octombrie, elevii din toate judeţele Olteniei se pot înscrie la Festivalul – concurs de poezie religioasă, ediţia a VI – a, organizat de Fundaţia „Cuvântul care zideşte”  a Mitropoliei Olteniei. Pentru înscriere, doritorii trebuie să compună câte trei poezii cu tema „Natura, – darul lui Dumnezeu pentru om”  şi să le aducă, fie personal, la sediul fundaţiei aflat în incinta Arhiepiscopiei Craiovei, de pe strada Mitropolit Firmilian, nr. 3, sau să le trimită prin poştă, la aceeaşi adresă.
        „Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni: primar, gimnazial şi liceal. Pentru elevii din ciclul primar, poezia trebuie să aibă minim o strofă, pentru cei din secţiunea gimnazial, cel puţin două strofe, iar pentru cel liceal, minim trei strofe. Elevii participanţi la concurs trebuie să ştie că poeziile şi datele personale trebuie să fie introduse în plicuri separate, pe care să fie scris acelaşi motto”, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”.
        Poeziile vor fi evaluate de către un juriu de specialitate în perioada 3 – 9 octombrie, iar cele selectate vor participa la faza finală a Festivalul – concurs de poezie religioasă, care va avea loc pe 12 octombrie.

            (Gabriela Popescu)