22.09.2012 – Acţiune caritabilă pentru copiii bolnavi, la Biserica „Sfântul Nicolae” – Brânduşa din Craiova

Evenimente

 
Parohia „Sfântul Nicolae – Brânduşa” din Craiova organizează duminică, 23 septembrie, a treia ediţie a Târgului Jucăriilor. Acţiunea umanitară se va desfăşura după oficierea Sfintei Liturghii, în curtea bisericii de pe strada Brânduşa, nr. 12. Evenimentul face parte din seria de acţiuni filantropice desfăşurate la Biserica Brânduşa, care au ca scop colectarea de fonduri pentru copii defavorizaţi.
„Cu toţii avem acasă jucării care nu mai sunt folosite de copiii noştri, fie pentru că au prea multe, fie pentru că au crescut. Jucăriile pot fi „readuse la viaţă” şi pot fi folosite de alţi copii. Pot participa toţi cei doritori. Condiţiile participării sunt simple: odată aduse la Târgul Jucăriilor, acestea se consideră donate parohiei noastre. Le puteţi aduce înainte sau chiar în ziua Târgului şi trebuie să menţionăm că este bine ca jucăriile să fie curate. Cei care venim cu jucării în ziua Târgului, le aşezăm pe una din măsuţe, apreciindu-le noi sau voluntarii organizatori un preţ. Donatorul sau un voluntar al parohiei, după dorinţă, va „vinde” jucăriile copiilor prezenţi la Târgul Jucăriilor”, a precizat părintele Gabriel Sorescu, paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae” – Brânduşa.
Banii adunaţi în urma acestei acţiuni vor fi folosiţi pentru ajutorarea copiilor de la Secţia de Oncopediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă nr. 1 din Craiova. De asemenea, jucăriile rămase vor fi dăruite micuţilor suferinzi de la aceeaşi secţie. „Este un gest pe care oricare dintre noi îl putem face, să contribuim, în măsura posibilităţilor noastre, pentru a veni în ajutorul acestor copii. Puteţi aduce, în acest scop, orice fel de jucării aflate în stare de funcţionare. Prin aceste acţiuni ne dorim să aducem un zâmbet, o rază de lumină în sufletele acestor copii care trec prin momente dificile”, a adăugat părintele Gabriel Sorescu.
 

(Gabriela Popescu)