22.09.2012 – Case pentru familii cu venituri reduse

Evenimente

 

       Începând cu anul 2011, Asociaţia Habitat for Humanity (Habitat pentru Umanitate) filiala Craiova, al cărei preşedinte este părintele profesor Gheorghe Zamfir, construieşte în localitatea Preajba de lângă Craiova opt case pentru oamenii care nu au posibilităţi financiare să achiziţioneze s-au să construiască o locuinţă printr-un împrumut la care să plătească dobânzi. Părintele profesor Gheorghe Zamfir a detaliat modul în care persoanele cu posibilităţi financiare reduse pot avea propria locuinţă în satul Preajba. “Casele sunt destinate oamenilor nevoiaşi care nu au posibilitatea să îşi achiziţioneze singuri o locuinţă. Aceste case se achită pe o perioadă de 20 de ani de zile, rata lunară fiind în jurul sumei de 400 de lei, în funcţie de valoarea totală a locuinţei. Persoanele care vor beneficia de ele vor plăti o sumă mai mică decât dacă ar achita chirie”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Habitat for Humanity, filiala Craiova.
 

                                             Fără avans, fără dobânzi

       Cei care vor primi aceste case nu trebuie să plătească dobânzi, nici avans, ci să îndeplinească anumite condiţii: să nu deţină o locuinţă proprietate personală, să accepte să lucreze ca voluntar pentru construcţia casei care i se va încredinţa şi să aibă posibilitatea ca, timp de 20 de ani, să achite contravaloarea acesteia, care nu depăşeşte suma de 26.000 de euro. Părintele Zamfir a adăugat că există deja o situaţie a familiilor care urmează să beneficieze de aceste aşezăminte, dar că în continuare se primesc dosare, în perspectiva construirii altor case.
       „Trebuie menţionat că toate aceste acţiuni caritabile au fost posibile cu ajutorul sponsorizărilor. Vodafone-ul, spre exemplu, ne-a sprijinit foarte mult. De asemenea, am primit o sponsorizare de la firma care produce cărămidă, Wienerberger, iar în această săptămână s-a încheiat colaborarea între Asociaţia Habitat for Humanity şi firma respectivă pentru un parteneriat viabil, care să fie unul de susţinere şi pe viitor. În aceeaşi măsură, de un ajutor real ne-a fost şi ne este în continuare domnul primar al comunei Malu Mare, Alexandru Dică”, a completat părintele profesor Gheorghe Zamfir.
       Părintele profesor spune că, deşi nu există o legătură directă între Biserică şi asociaţia pe care o conduce, Mitropolia Olteniei susţine demersurile Asociaţiei Habitat for Humanity.
„Unele dintre familiile nevoiaşe pe care le selectăm sunt dintre cele care vin la biserică, astfel că le cunoaştem situaţia familială, problemele cu care se confruntă. Prin aceste activităţi le întindem o mână de ajutor, pentru a avea o locuinţă decentă, în care să îşi poată creşte copiii şi să se bucure, la rândul lor, de condiţii normale de trai pe care le au şi alte familii”, a încheiat părintele profesor Gheorghe Zamfir.

(Gabriela Popescu)