27.09.2012 – Lucrările de reabilitare a clădirii monument istoric „Casa Bengescu” din Craiova, au ajuns la final

Evenimente

 
 
       Lucrările de reabilitare şi restaurare a monumentului istoric „Casa Bengescu”,  situată în Craiova, strada Brestei, nr. 24, s-au încheiat. Imobilul, monument istoric de grupă valorică B, a fost restaurat printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană. La data de 17 septembrie 2012 a avut loc întâlnirea finală în cadrul proiectului «Consolidare, restaurare şi refuncţionalizare cu valorificare patrimoniu – cultural», derulat de Arhiepiscopia Craiovei.
       „Evenimentul a avut drept scop reunirea beneficiarilor direcţi şi indirecţi, conservatori, restauratori, reprezentanţi ai echipei de proiect, cu scopul de a crea un cadru organizat şi eficient pentru comunicarea directă între toţi participanţii, lansându-se întrebări şi teme de discuţie, exprimându-se idei, sugestii şi generându-se un feed – back consistent şi imediat”, a declarat Mariana Pasmangia, coordonator Birou proiecte în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. La întâlnire a fost prezent şi Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.
        Imobilul restaurat deţine un muzeu de artă eclezială, un laborator de restaurare icoane, un laborator de restaurare carte veche, o bibliotecă de carte veche, o bibliotecă documentare viitori restauratori, două depozite de carte veche, o sală de conferinţe, o sală multimedia, trei săli de schimburi interculturale, trei săli de pregătire a viitorilor restauratori.
       Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5, „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”.
 

(Gabriela Popescu)