03.10.2012 – Biserica “Sfântul Calinic” din Craiova în sprijinul elevilor defavorizaţi

Evenimente

 
Biserica „Sfântul Calinic”, din cartierul craiovean Valea Roşie, a desfăşurat în această perioadă un proiect umanitar sub genericul „Rechizite pentru viitorul lor educaţional”. În cadrul proiectului, enoriaşii parohiei au adunat rechizite şcolare, în special ghiozdane şi caiete, pentru a le dărui copiilor care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse. Astfel, voluntarii şi asistenţii sociali ai Bisericii, alături de părintele paroh Marin Albu, au oferit rechizite unui număr de 60 de copii cu vârste între 7 şi 15 ani.
       „Prin acest proiect am dorit să aducem o bucurie în sufletele elevilor ce provin din familii defavorizate, cu risc de abandon şcolar. A început anul şcolar şi sunt elevi care nu au rechizite şcolare, nu au o cameră a lor, nu au îmbrăcăminte corespunzătoare pentru a merge la şcoală şi noi am încercat, cu puţinele noastre mijloace, să-i ajutăm, să încercăm să-i mobilizăm şi pe ceilalţi enoriaşi din parohie în această acţiune caritabilă. Ca de fiecare dată, credincioşii au răspuns cu multă dragoste acestui apel”, a spus Cristina Denisa Velea, asistent social la Biserica „Sfântul Calinic”.
       Proiectul “Rechizite pentru viitorul lor educaţional” este derulat în scopul protecţiei  minorilor de vârstă şcolară şi urmăreşte prevenirea şi combaterea abandonului şcolar în rândul acestora.
 

                                      (Gabriela Popescu)