23.10.2012 – Patriarhul României a primit titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Secu din judeţul Dolj

Evenimente

 
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a primit, astăzi, 23 octombrie 2012, la Reşedinţa Patriarhală, titlul de Cetăţean de onoare, de la Primarul comunei Secu din judeţul Dolj, dl. Adrian Popa. Legăturile Preafericitului Părinte Daniel cu această comună, în special cu satul Smadovicioara, sunt foarte puternice. Tatăl şi bunicii Preafericirii Sale sunt din această localitate.
Pe lângă Diploma de Onoare, Primarul Adrian Popa i-a dăruit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un cadou de suflet.
‘Ne-a fost oferit un caiet deosebit de valoros care conţine notiţele tatălui meu de când era la Smadovicioara, privind construcţia unei şcoli. Era impresionantă în acea vreme corectitudinea şi minuţiozitatea cu care se recepta toată lucrarea. Încă o dată vă mulţumim, vă dorim sănătate multă şi la anul când vom veni în Oltenia în vizită canonică oficială, la împlinirea a 5 ani de la întronizarea Înaltpreasfinţitului Irineu, Mitropolitul Olteniei, o să vizităm şi Smadovicioara, acolo fiind şi mormintele bunicilor după tată’, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Pentru Primarul Adrian Popa evenimentul de astăzi este unul aparte. El este cel care a sprijinit lucrările la trei bisericii din comună. Pentru acest efort, Patriarhul României i-a înmânat Diploma şi Medalia aniversară cu chipul Sfântului Voievod Neagoe Basarab.
Parohului bisericii din satul Smadovicioara, părintelui Robert Bădan, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a dăruit un set de vase sfinte, o Evanghelie, cărţile liturgice şi două rânduri de veşminte.    

 (Sursa: Basilica)