05.11.2012 – Un nou locaş de închinare în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente


 
Una dintre cele mai tinere parohii din Arhiepiscopia Craiovei a primit duminică, 4 noiembrie, în mijlocul ei, pe Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, cu ocazia sfinţirii locaşului de închinare. Aşezată în sânul cartierului craiovean Magnolia, Biserica „Naşterea Maicii Domnului” a fost târnosită, la patru ani de la temeluire.

 
        Câteva sute de credincioşi au participat ieri, în Duminica a 22 –a după Rusalii, la slujba de sfinţire a Bisericii „Naşterea Maicii Domnului”, din cartierul Magnolia, al municipiului Craiova. Situată la ieşirea din oraş, pe ruta Piteşti-Bucureşti,  nou înfiinţata parohie are în componenţă familii stabilite în proximitatea oraşului, într-o aşezare rezidenţială de blocuri şi case construite în urmă cu câţiva ani. Ideea ridicării unui locaş de închinare pentru această zonă i-a aparţinut preotului Marius Coliţă. În demersul său, părintele Coliţă a fost sprijinit de Aurel Iovan.

 
                                  „Singura bogăţie este numai în Dumnezeu”
 
       După slujba de resfinţire, preoţii şi diaconii participanţi, în frunte cu IPS Părinte Irineu, au oficiat Sfânta Liturghie. La final, Mitropolitul Olteniei a rostit un cuvânt de învăţătură, tâlcuind pericopa duminicală care a avut ca temă „Pilda bogatului nemilostiv” (Luca XVI, 19-31). „Sfântul Evanghelist pune în antiteză pe bogat cu cel sărac, care este pe deasupra şi bolnav, plin de răni şi lipsit de orice ajutor din partea semenilor. El stă permanent în preajma curţii bogatului care, ori de câte ori ieşea din casă, îl vedea dar rămânea indiferent la suferinţele lui. Spre deosebire de cel bogat, săracul din Evanghelia de astăzi are un nume, îl cheamă Lazăr. Şi, pe lângă faptul că este bolnav şi amărât, este răbdător, îngăduitor şi înţelegător. Sfântul Evanghelist ne spune că se mulţumea şi cu fărâmiturile ce cădeau de la masa bogatului, nefiind pretenţios, dorind numai mila semenilor săi. De la el, bogatul ar fi trebuit să înveţe că suferinţa este dată omului spre îndreptare. Dacă bogatul nu suferea, iar Lazăr era plin de boală şi necazuri, aceasta nu se datora faptului că ar fi avut vreun merit pentru că era bogat. Cu toate acestea, avem nenumărate exemple din Sfânta Scriptură de bogaţi care au conştientizat faptul că adevărata bogăţie se găseşte numai în Dumnezeu”, a spus IPS Irineu. De asemenea, IPS Sa i-a felicitat pe toţi cei care s-au ostenit la ridicarea sfântului locaş şi i-a îndemnat pe credincioşi să fie permanent alături de Biserică. „Să nu uitaţi că Biserica este corabia care înfruntă valurile acestei vieţi. Ea nu se rătăceşte niciodată, pentru că este condusă de Însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos, iar cel ce călătoreşte cu ea ajunge negreşit la limanul cel fericit al Împărăţiei Cerurilor”, a mai spus IPS Părinte Mitropolit.
       Pentru osteneala depusă la ridicarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş, preotul Marius Coliţă a primit rangul de iconom stavrofor, iar Aurel Iovan a primit o Gramată de mulţumire şi apreciere din partea Mitropoliei Olteniei.
 
Diac. Ioniţă Apostolache