20.11.2012 – Acţiuni umanitare în sprijinul persoanelor defavorizate, la Craiova

Evenimente


Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Române (SONFR), filiala Craiova, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a organizat zilele trecute o acţiune caritabilă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Reprezentantele SONFR Craiova, în colaborare cu Grădiniţa „Floare Albastră”, au dăruit 65 de pachete cu alimente, jucării şi îmbrăcăminte, copiilor de la Secţia de Oncopediatrie şi Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova.            
       „Ne bucurăm că am putut aduce o bucurie în sufletele acestor copii şi ne rugăm Bunului Dumnezeu ca şi de acum înainte să reuşim să le întindem o mână de ajutor, să le mai alinăm suferinţa. Nu suntem la prima astfel de acţiune, îi mulţumim doamnei directoare Olari Doina, de la Grădiniţa nr. 40, pentru  implicare şi pentru dragostea pe care o arată faţă de aceşti copii”, a spus Adriana Bursuc, preşedinta SONFR Craiova.

 

 
       Şi Parohia „Sfântul Calinic Cernicanul” din Craiova, în colaborare cu Şcoala nr. 29 „Nicolae Romanescu”, a organizat în această săptămână o acţiune umanitară. Astfel, au fost  donate pachete cu legume şi fructe mai multor famiilii nevoiaşe din cartierul Făcăi. Acţiunea a avut loc în cadrul  proiectului Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC), în care este cuprinsă şi Şcoala nr. 29 „Nicolae Romanescu” Craiova.
       „Copiii acestei şcoli au  adunat legume şi fructe pe care le-au adus la parohia noastră, împreună cu doamna profesoară Chiripuş Traudia- Maria. Acestea au fost donate de către asistenţii sociali ai Parohiei „Sfântul Calinic Cernicanul” din Craiova unor familii de etnie rromă din cartierul Făcăi ce locuiesc în case improvizate, fără curent electric, fără apă şi cu multe alte lipsuri materiale”, a precizat Denisa Velea, asistent social la Biserica „Sfântul Calinic Cernicanul”.
 
 (Gabriela Popescu)