26.11.2012 – Campanie umanitară, iniţiată de Biserica “Sfinţii Martiri Brâncoveni”

Fără categorie


 
Biserica “Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Craiova a iniţiat o campanie umanitară pentru Elisa Gabriela Mazilu, o fetiţă în vârstă de patru ani, diagnosticată în această vară cu leucemie acută limfoblastică. Diagnosticul a venit fulgerător în primul an de grădiniţă, când fetiţa leşina deseori sub ochii doamnelor educatoare. A ajuns de urgenţă la Spitalul Clinic Fundeni – Bucureşti, Secţia Hemato – Oncologie şi, după analize, rezultatul a fost zdrobitor. Fetiţa urmează o cură de chimioterapie – tratament medicamentos, cu rezultate bune, dar nu mulţumitoare. Părinţii nu dispun de fondurile necesare tratamentului pe care Elisa trebuie să-l urmeze, vital pentru ea. Costul tratamentului este de aproximativ 20.000 de euro, prea mult însă pentru veniturile familiei. Mama, asistent medical de profesie, este în prezent în concediu de îngrijire a copilului, iar tatăl este şomer.
        Biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” a deschis o campanie umanitară pentru Elisa Gabriela. Părintele Dan Alexandru, parohul sfântului locaş, le-a vorbit credincioşilor în zilele de sărbătoare despre acest caz, lansând un apel umanitar pentru fetiţa diagnosticată cu leucemie. „Dumnezeu pe toţi ne ajută în fiecare moment iar noi, la rândul nostru, trebuie să fim recunoscători, să îi sprijinim pe cei aflaţi în nevoie. Îi rugăm pe credincioşi să fie solidari cu familia Mazilu, să fie alături de Elisa, să o ajute să aibă o viaţă sănătoasă, să doneze, în măsura posibilităţilor, pentru a salva un copil. Biserica Sfinţii Martiri Brâncoveni s-a implicat cu o contribuţie financiară pentru tratamentul Elisei Gabriela”, a precizat părintele Dan Alexandru.
       Părinţii fetiţei spun că au mare nevoie de sprijin şi că în fiecare zi se roagă pentru ca Elisa să fie bine, din nou. „Ne ducem la Biserică tot timpul, ne rugăm pentru ca Dumnezeu să ne ajute să trecem de această încercare. Ne este foarte greu cu tratamentul, pentru că nu avem posibilităţi financiare să suportăm toată această medicaţie. Elisa este singurul nostru copil pe care îl iubim din tot sufletul şi vom face tot ce ne stă în putinţă să o salvăm, să traiască, să ducă o viaţă normală, ca ceilalţi copii. Îi mulţumim părintelui Dan Alexandru şi tuturor credincioşilor care au răspuns la acest apel umanitar”, a spus Ana Maria Mazilu, mama fetiţei bolnave.

        Cei care doresc să o ajute pe Elisa  sunt rugaţi să facă donaţii în conturile:

RO71BTRL01704201T12243XX – (euro) Banca Transilvania
sau
RO96BTRL01701201T12243XX – (lei) Banca Transilvania – Florin Mazilu.

 

(Gabriela Popescu)