15.12.2012 – Concerte de colinde organizate în parohii din Craiova

Evenimente


 
Mai multe biserici din Craiova găzduiesc în această perioadă concerte de colinde, prilejuite de apropierea marelui praznic al Naşterii Domnului. Astfel, Corul Facultăţii de Teologie din Craiova va interpreta colinde la Biserica „Madona – Dudu” din Craiova, duminică, 16 decembrie. Evenimentul se va desfăşura începând cu ora 17.30, sub bagheta pr. lect. univ. dr. Ioan Bîrnea.
       În aceeaşi zi, de la ora 11.00, credincioşii craioveni sunt invitaţi la concertul de colinde susţinut de Grupul coral al Seminarului Teologic Ortodox şi Grupul coral al Parohiei Sfântul Ioan Sebastian, care va avea loc la biserica parohială din cartierul Craioviţa Nouă, strada George Enescu, nr. 79 (vizavi de complexul comercial Racheta). Acţiunea are ca scop colectarea de fonduri şi alimente neperisabile în vederea sprijinirii persoanelor în vârstă.
       Tot duminică, după săvârşirea Sfintei Liturghii, la Biserica „Sfântul Haralambie – Harşu” din Craiova va avea loc un concert de colinde, susţinut de un grup de 25 de elevi de la liceele „Tudor Arghezi” şi „Petrache Trişcu” din Craiova. La final, elevii vor primi daruri din partea parohiei, constând în dulciuri, fructe şi fulare.
       De asemenea, Biserica „Hagi Enuş” din Craiova, va găzdui duminică, în cadrul Sfintei Liturghii, un concert de colinde susţinut de Grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” al Catedralei mitropolitane, dirijat de prof. Victor Şapcă.
 
 

(Gheorghe Cioiu, Gabriela Popescu)