19.12.2012 – „Să le dăruim Crăciunul!”, campanie demarată de Asociaţia Vasiliada

Fără categorie

 
Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a demarat în această perioadă campania umanitară „Să le dăruim Crăciunul!”, prin care doreşte să sensibilizeze comunitatea locală cu privire la situaţia materială precară în care se află sute de copii nevoiaşi din judeţele Dolj şi Gorj. În cadrul acestei campanii, Asociaţia Vasiliada a colectat sute de scrisori adresate lui Moş Crăciun, scrise de către copiii proveniţi din medii sociale defavorizate. Moş Crăciun va veni la aceşti copii cu ajutorul persoanelor generoase, care vor primi scrisorile şi care le vor pregăti micuţilor câte un cadou. Din cauza sărăciei în care trăiesc, aceşti copii nu pot simţi bucuria Sfintelor Sărbători de iarnă şi a darurilor oferite de Moş Crăciun. Pentru mulţi, Moş Crăciun este doar un personaj de poveste, despre care ştiu că nu poate să ajungă anul acesta la ei, pentru că nu a venit nici în anii trecuţi. Unul dintre micuţii care beneficiază de serviciile Centrului de zi „Sfântul Stelian” din localitatea Lipovu, judeţul Dolj, mărturiseşte: „La mine nu vine Moş Crăciun, pentru că nu are mama bani!”, ne-a spus Maria, în vârstă de 7 ani.  
În anul 2012, Asociaţia Vasiliada a oferit sprijin unui număr de peste 350 de copii din judeţele Dolj si Gorj, prin intermediul proiectelor şi centrelor de zi, pe care le-a implementat cu scopul de a preveni abandonul şcolar şi de a contribui la crearea unui mediu social adecvat pentru dezvoltarea psiho-socială a copiilor. „Prin această campanie ne propunem, pe de o parte, să oferim copiilor nevoiaşi prilejul de a se bucura de tradiţionalele daruri de Crăciun, iar pe de altă parte, ne dorim ca mesajul campaniei să contribuie la dezvoltarea sentimentului de responsabilitate socială a persoanelor care pot să îi ajute pe semenii lor aflaţi în dificultate”, a declarat părintele Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada. 
Campania „Să le dăruim Crăciunul!” se adresează către două grupuri distincte:
–          persoane fizice, care pot solicita Asociaţiei Vasiliada una dintre sutele de scrisori scrise pentru Moş Crăciun de copiii aflaţi în dificultate, pentru a oferi unuia dintre ei bucuria unui dar, în ajunul Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului;
–          persoane juridice (firme / companii), care pot să sponsorizeze acţiunea Asociaţiei Vasiliada, beneficiind astfel de facilităţile Codului Fiscal, prin care îşi pot deduce valoarea sponsorizării din impozitul pe profit datorat statului. Prin intermediul acestei prevederi, firmele pot să sprijine această campanie, fără nicio cheltuială suplimentară.
Detalii suplimentare despre campania „Să le dăruim Crăciunul!” pot fi oferite la sediul Asociatiei Vasiliada, str. Fratii Buzesti, nr. 20, e-mail: fundraising@asociatiavasiliada.ro, web: www. AsociatiaVasiliada.ro,  telefoane: 0251 521 040, 0749 402 150.  

(Gabriela Popescu)