15.01.2013 – „Sfântul Grigorie Teologul, dascălul nostru de suflet” – concurs de creaţie, la Seminarul Teologic din Craiova

Evenimente


 
Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova va găzdui în data de 21 ianuarie concursul „Sfântul Grigorie Teologul, dascălul nostru de suflet”, etapa interjudeţeană.  Concursul se desfăşoară pe cinci secţiuni: referate, creaţie literară (poezie, proză, imn, acatist etc), creaţie iconografică, cuvântarea de laudă, cântarea de laudă – compoziţie şi interpretare, şi se adresează elevilor din clasele V-XII înscrişi la şcolile din cuprinsul Mitropoliei Olteniei. Înscrierea se poate face până la sfârşitul acestei săptămâni la Seminarul Teologic din Craiova de pe strada Bisericii nr.17, cartierul Mofleni, sau la adresa de e-mail csperlea@yahoo.com.
       „Concursul este dedicat Sfântului Grigorie Teologul, Ocrotitorul Seminarului Teologic de la Craiova, care este sărbătorit în fiecare an la 25 ianuarie. Dorim totodată să promovăm copiii şi tinerii pasionaţi de artă în general, literatură, muzică şi pictură în special, să-i încurajăm să dezvolte lucrarea harului cu care au fost înzestraţi”, a precizat părintele profesor Cristin Sperlea, coordonatorul concursului. Dintre partenerii acestui eveniment amintim: Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a Mitropoliei Olteniei, Asociaţia World Vision Romania, Liceul „Charles Laugier”, Şcoala cu clasele I-VIII din Podari şi Liceul UCECOM „Spiru Haret” Craiova.  

                                                         (Gabriela Popescu)