31.01.2013 – Proiect derulat de Asociaţia Vasiliada în sprijinul persoanelor fără adăpost

Evenimente


Centrul Social de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost ”Sfântul Vasile”, al Asociaţiei Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, continuă şi în anul 2013 proiectul „Subvenţie Legea 34/1998”. Acesta are ca obiective oferirea de servicii sociale în cadrul Centrului pentru cel puţin 45 de persoane, încadrarea în muncă a cel puţin 14 persoane şi participarea la cursuri de formare profesională.
“Persoana fără adăpost este acea persoană care locuieşte pe stradă de o perioadă mare de timp, nu are surse constante de venit, se află într-o situaţie de criză la nivel personal, psihic, relaţional, social, juridic, medical, situaţie determinată de absenţa unui adăpost sau de imposibilitatea de a-şi oferi unul. Ea prezintă deficienţe în mobilizarea resurselor proprii sau externe”, a precizat părintele diacon Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului social “Sfântul Vasile”. Potrivit părintelui diacon, prin serviciile acordate, centrul încearcă să resolve problema locativă, să contribuie la ieşirea din situaţia de criză şi la reducerea treptată a gradului de excludere socială a beneficiarilor. În perioada în care beneficiarii sunt adăpostiţi la Centru, echipa pluridisciplinară face o analiză atentă a situaţiei fiecăruia dintre ei şi demarează măsurile de incluziune socială.
Proiectul „Subvenţie Legea 34/1998” este finanţat de Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, prin Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Dolj. Scopul proiectului este de a îmbunătăţi viaţa persoanelor defavorizate, prin acordarea de servicii socio – profesionale, medicale şi educaţionale.
 

(Gabriela Popescu)