05.02.2013 – Proiectul „Tineri pentru Comunitate”, la final

Evenimente

 
Proiectul „Tineri pentru Comunitate”, derulat de Asociaţia Vasiliada, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, a ajuns la final. Momentul a fost marcat săptămâna trecută printr-o conferinţă la Centrul social „Anastasia”, în cadrul căreia au fost prezentate realizările activităţilor derulate în ultimele şase luni. Partener al acestui demers a fost Centrul Regional de Dezvoltare Comunitara şi Mediu.
       „Am ales să implementăm un proiect în care să investim timp şi resurse pentru a dezvolta un grup de tineri capabil să implementeze alte proiecte. «Tineri pentru Comunitate» a fost un proiect în care cei 14 participanţi au fost instruiţi de către formatori specializaţi din cadrul Asociaţiei noastre în două sesiuni de formare în domenii precum management de proiect, managementul voluntarilor, lucrul în echipă şi atragerea de resurse”, a precizat pr. Adrian Stănulică, preşedintele Asociaţiei Vasiliada.
În urma sesiunilor de training, cei 14 tineri au înfiinţat o nouă organizaţie non – guvernamentală, intitulată sugestiv „Fapte Bune pentru Comunitate”. În cadrul acestui ONG s-a implementat deja proiectul „Caravana cu poveşti”. „Prin proiectul pe care l-au iniţiat, tinerii voluntari îşi propun să ducă lumea poveştilor şi a basmelor româneşti la copiii care trăiesc în cinci sate izolate din judeţul Dolj, cu nivel crescut de sărăcie, acolo unde ştim că cititul de poveşti este un aspect neglijat in familiile lor”, a adăugat preşedintele Asociaţiei Vasiliada.
Proiectul „Tineri pentru Comunitate” este finanţat prin Programul de responsabilitate socială „HEINEKEN pentru Comunităţi”.
(Gabriela Popescu)