19.02.2013 – Festivitate de premiere la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul”din Craiova

Evenimente


       Mai mulţi elevi din judeţul Dolj au fost premiaţi luni, 18 februarie, în urma participării la Concursul  „Sfântul Grigorie Teologul, dascălul nostru de suflet”, organizat în perioada premergătoare prăznuirii Sfântului Grigorie Teologul, 25 ianuarie 2013. Amintim că acest concurs, iniţiat de Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj prin inspectorul de Religie, s-a adresat elevilor din ciclul gimanazial şi liceal şi s-a desfăşurat pe cinci secţiuni: referate, creaţie literară (poezie, proză, imn, acatist etc), creaţie iconografică, cuvântarea de laudă, cântarea de laudă – compoziţie şi interpretare

 
     Festivitatea de premiere s-a desfăşurat începând cu ora 15.00 la Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova. Premiile au fost înmânate de către părintele profesor Cristin Sperlea, organizatorul evenimentului, şi părintele profesor Gheorghe Pîrva, inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. „Îi felicităm pe organizatori, pe toţi elevii premianţi pentru participarea la acest concurs. Ne bucurăm că a devenit un concurs judeţean pentru că, în felul acesta, viaţa şi opera  Sfântului Grigorie Teologul au fost cunoscute şi de elevi din alte şcoli în afară de cele vocaţionale, respectiv teologice. Ne bucurăm în aceeaşi măsură când vedem aplecarea acestor copii spre studiu, elevii au participat la concurs cu referate, creaţii iconografice, cuvântări de laudă, compoziţii muzicale, care au fost foarte apreciate de către juriul de specialitate”, a subliniat părintele profesor Gheorghe Pîrva. Părintele inspector a mulţumit reprezentanţilor firmelor care au sprijinit acest concurs, printre care, în mod special, librarie.net.
       Elevii prezenţi la festivitate au mărturisit că premiile obţinute reprezintă o încununare a efortului depus şi o încurajare pentru a se implica în continuare în activităţile culturale şi religioase organizate de Biserică. „Acest concurs este de mare însemnătate pentru mine, deoarece mi-a dat posibilitatea de a da slavă Sfântului Grigorie Teologul, dascălul nostru de suflet şi Ocrotitorul seminarului nostru. O să îmi dau toată silinţa ca şi pe viitor să mă alătur colegilor care se înscriu la astfel de concursuri, pentru că ne sunt de mare folos”, a mărturisit Stoian Raul, unul dintre elevii premiaţi în cadrul concursului. 
(Gabriela Popescu)